Beste ouders en leden van de Olivier van Noortgroep, 

Het nieuwe scoutingseizoen staat klaar om van start te gaan. Wij hebben zin om met jou er weer een topseizoen van te maken! 
Om het voor iedereen ook een corona-proof seizoen te laten worden zijn en nog steeds enkele maatregelen. Deze verschillen niet veel met vorig seizoen, maar er zijn enkele wijzigingen.  

Onderaan deze brief vind je een beknopte samenvattingen van de al bekende regels en de twee bijlages de haal- en brengrichtlijnen èn de laatste versie van de door Scouting Nederland opgestelde complete richtlijnen.  

Zo hebben we de opkomsttijden aangepast. De bevers, welpen en scouts draaien allemaal een half uur langer dan voorheen, zodat er meer tijd is voor leuke dingen! 

 
  Bevers (5-7 jaar):  zaterdag van 10.00 tot 11.30
  Welpen (7-11 jaar):  zaterdag van 12.15 tot 14.15
  Scouts (11-15 jaar): zaterdag van 15.15 tot 17.30
  Explorers (15-18 jaar):  zondag van 14.00 tot 17.00
  Roverscouts (18-21 jaar):  zondag 10.00 tot 13.30
     

Een belangrijke toevoeging aan de regels heeft te maken met de vakantieperiode en zal voorlopig waarschijnlijk alleen van toepassing zijn voor de eerste opkomst. Zijn jullie, of ben je, binnen 10 dagen of minder tevoren van een opkomst in een land of gebied geweest waar het reisadvies van Buitenlandse Zaken code oranje voor heeft afgekondigd, vragen wij je af te melden bij de speltakleiding. Als jullie vakantie naar een oranje zone al langer dan 10 dagen geleden was kan je gewoon weer meedoen. 

De leiding zal deze vakantievraag ook moeten stellen aan de poort bij de eerste opkomst van het seizoen. De huidige reisadviezen van Buitenlandse zaken zijn op te zoeken op de volgende website; https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Korte samenvatting van de richtlijnen:

  * Heb je verkoudheidsklachten of ben je ziek? Blijf dan thuis en ziek uit. Meld bij de leiding dan je (/uw dochter of zoon) niet kan komen. 
  * De haal- en brengrichtlijnen blijven actief, ouders mogen nog niet het scoutingterrein op. 
  * Jeugdleden tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. 
  * De leiding moet onderlig 1,5m afstand houden èn afstand tot de scouts en explorers.
  * Door de korte contacten tijdens actieve sport,- spel- en beweegactiviteiten hoeft dan onderling geen afstand gehouden te worden.
   
Voor vragen kunt u zich wenden tot de teamleiders van de verschillende speltakken of de corona-coördinator:
  Bevers: Maaike
  Welpen: Remco
  Scouts: Stephan
  Explorers: Ewout
  Corona Coördinator (COVID-19) Rob & Bas
     
Hartelijke groet namens leiding en bestuur van de Olivier van Noortgroep, 

Leiding en bestuur Olivier van Noort
     
   BELANGRIJK BERICHT: Lees hier hoe je veilig uw zoon of dochter kunt brengen.
     

Om de veiligheid van ieder lid te waarborgen hebben wij samen met de gemeente Rotterdam afspraken gemaakt en dit opgesteld in een COVID-19 Protocol. Hiermee zorgen wij voor ieder lid een veilig omgeving en dat het mogelijk is om opkomsten te organiseren waar iedereen aan kan deelnemen als hij/zij zich tijdig heeft aangemeld.

Wilt u meer informatie over de protocollen betreft COVID-19 van scouting Nederland, kijk dan op de web van Scouting Nederland of naar de beknopte overzicht die hier te vinden is.

 

Our website is protected by DMC Firewall!