Beste leden en ouders/verzorgers,

Als eerst hopen wij dat het goed gaat met jullie. Afgelopen week heeft Scouting Nederland aangegeven dat onder bepaalde voorwaarden er weer opkomsten gedraaid kunnen worden op eigen terrein. Vervolgens heeft de gemeente Rotterdam een noodverordening gemaakt voor alle verenigingen en de scoutingregio Rond de Rotte heeft dit in een scoutingjasje gegoten.

Het bestuur heeft een protocol opgesteld (deze is toegevoegd in de bijlage) om daarmee de regels voor een opkomst op eigen terrein duidelijk te maken. In deze e-mail leggen wij de regels die voor de kinderen en de ouders/verzorgers van toepassing zijn uit.
 
1. De opkomsttijden wijzigen. Dit omdat er maar één speltak tegelijkertijd op het terrein mag zijn. Dit zijn de nieuwe opkomsttijden:
  Bevers (5-7 jaar):  zaterdag van 10.00 tot 11.30
  Welpen (7-11 jaar):  zaterdag van 12.30 tot 14.00
  Scouts (11-15 jaar): zaterdag  van 15.00 tot 17.00
  Explorers (15-18 jaar):  vrijdagavond  van 19.30 tot 22.30
  Roverscouts (18-21 jaar):  nog geen opkomst toegestaan
     
2. De kinderen dienen niet eerder dan 5 minuten voor de opkomst aanwezig te zijn op het terrein en na de opkomst direct het terrein te verlaten. Voor het halen en brengen zijn richtlijnen gemaakt, zie bijlage. Veiligheid van alle betrokkenen staat voorop en dit kan enkel gewaarborgd worden wanneer iedereen de aanwijzingen opvolgt.
  * Ouders/verzorgers mogen het terrein niet betreden.
  * De opkomst vindt buiten op eigen terrein plaats.
  * De bevers en welpen hoeven geen afstand te bewaren van elkaar, en getracht wordt om 1,5 meter afstand van de leiding te houden.
  * De scouts en explorers dienen ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar en de leiding te bewaren.
  * Er mogen geen consumpties aangeboden worden, dus graag zelf drinken meegeven aan de kinderen voor het gezamenlijk drinkmoment.
   
Vanaf het weekend van vrijdag 8 en zaterdag 9 mei zijn opkomsten weer mogelijk. Dit kan wel per speltak verschillen. Wacht dus de informatie van jouw speltak af en houdt de mail in de gaten. Tevens is het aan de speltakleiding of een opkomst doorgaat qua weer. Houdt ook daarvoor de mail in de gaten.

Wij hebben er begrip voor als u uw kind nog liever niet naar de opkomsten wilt sturen. Geef dat dan graag wel even aan bij de speltakleiding.

Voor vragen kunt u zich wenden tot de teamleiders van de verschillende speltakken of de corona-coördinator:
  Bevers: Maaike
  Welpen: Marijke
  Scouts: Stephan
  Explorers: Ewout
  Corona Coördinator (COVID-19) Rob & Bas
     
Met vriendelijke groet,

Leiding en bestuur Olivier van Noort
     
   BELANGRIJK BERICHT: Lees hier hoe je veilig uw zoon of dochter kunt brengen.
     

Om de veiligheid van ieder lid te waarborgen hebben wij samen met de gemeente Rotterdam afspraken gemaakt en dit opgesteld in een COVID-19 Protocol. Hiermee zorgen wij voor ieder lid een veilig omgeving en dat het mogelijk is om opkomsten te organiseren waar iedereen aan kan deelnemen als hij/zij zich tijdig heeft aangemeld.

 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!