Scouting Olivier van Noort kent verschillende speltakken (leeftijdsgroepen). Op de specifieke speltakpagina's is meer informatie per speltak te vinden. 

Bevers

De leden van 5 tot 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bevers doen samen allerlei leuke en stoere activiteiten in de natuur. Ze spelen in het fantasiedorp Hotsjietonia en doen spelletjes met Professor Plof, Sterre, Steven Stroom en de andere bewoners van het dorp.
De bevers draaien opkomst op zaterdag van 10:30 - 12:30 uur.

   

Welpen

Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen doen samen allerlei leuke bosspellen, knutselen stoere voorwerpen en leren leuke Scoutingtechnieken. Ze spelen in het thema Jungleboek, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle.
De welpen draaien opkomst op zaterdag van 14:00 - 17:00 uur.

   

Scouts

Scouts zijn leden van 11 tot 15 jaar. De scouts leren veel handige scoutingtechnieken zoals pionieren (knopen) en primitief vuur maken. Ook doen de scouts bosspellen en andere leuke activiteiten. Daarnaast bouwen ze tijdens kamp hun eigen keuken en koken ze voor zichzelf. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid.
De scouts draaien opkomst op zaterdag van 14:00 - 17:00 uur 

   

Explorers

Jongeren van 15 tot 18 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Explorers bedenken en organiseren hun eigen opkomsten met hulp van de begeleiding. De explorers gaan op zomerkamp naar een bestemming die zij zelf bepalen in binnen- of buitenland. Bij deze speltak krijgen de leden veel verantwoordelijkheid en moeten ze veel zelfstandig en met elkaar doen.
De explorers draaien opkomst op vrijdag van 19:30 - 22:00 uur.

   

Roverscouts

Jongeren tussen de 18 en 21 jaar zijn bij Scouting roverscouts. De roverscouts bepalen zelf wat zij willen doen en moeten dit ook zelf organiseren. Mochten de leden er niet uitkomen is de adviseur er om ze te helpen of te motiveren. Roverscouts zijn dus heel zelfstandig en hebben grote verantwoordelijkheden.
De roverscouts bepalen gezamelijk wanneer zij opkomst draaien. Dit is meestal op zaterdag tussen 19:00 - 23:00 uur.

   

Plusscouts

Plusscouts zijn leden van 21 jaar en ouder. De meesten geven leiding bij één van de speltakken of hebben een ondersteunende functie die belangrijk is voor een goed draaiende groep.
De activiteiten van de plusscouts wisselen: de ene keer worden er klussen uitgevoerd, de andere keer wordt er een programma gedaan wat van te voren door een tweetal van de leden is bedacht.
De plusscouts komen een keer per maand bij elkaar. Dit is meestal op de vrijdagavond tussen 19.30 - 22.30 uur.

   

Bestuur

Iedere scoutinggroep heeft een bestuur. Het bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de groep: de kwaliteit van het spel, accommodatie, voldoende leiding en een financieel gezonde vereniging.
Binnen het bestuur hebben we een voorzitter, secretaris en penningmeester. Daarnaast hebben we groepsbegeleiders en algemeen bestuursleden.
Het bestuur wordt bijgestaan door diverse commissies. Hierin zitten kaderleden van de verschillende speltakken en een bestuurslid als contactpersoon. De commissies voor de grote activiteiten worden jaarlijks opnieuw vastgesteld.

 

Wil je ook een keer komen kijken? Bel dan naar het clubhuis, stuur een mailtje naar de ledenadministratie, of kom gewoon eens langs!

Bevers Maaike
Welpen Marijke
Scouts Stephan
Explorers Ewout
Roverscout de roverscouts

 

30% Avonturier
28% Teamspeler
22% Waaghals
20% Bijdehand
_______________
100% Scout
 

 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd